Enkle sparetips

Ting koster penger, og for en familie kan utgiftene fort tårne seg opp. Men det er også ganske enkelt å spare penger i hverdagen, det gjelder bare å tenke gjennom daglige rutiner. Selv om du bare sparer en tier her og der, så blir det likevel penger av det.

Selvsagt trenger familien mat, men det lønner seg å sjekke tilbud hos butikkene, for å se hvor det du trenger er billigst. Kanskje er det kampanjedager et sted, og da kan du spare penger på maten. Det er også lurt å sjekke om det finnes varer med kort holdbarhet, for de er ofte nedsatt. Hvis de nedsatte varene kan fryses, kan du dessuten sikre deg mat i flere dager framover.

Spar penger på kioskmat

Kioskmat og mat på bensinstasjoner er noe av det dyreste du kan kjøpe. Hvis du pleier å kjøpe kaffe eller hurtigmat, bør du erstatte dette med medbrakt mat og kaffe. Her kan du faktisk spare flere tusenlapper i året, alt etter hvor mye kioskmat familien pleier å kjøpe.

Spar penger på klær

Klær kan kjøpes på salg eller i bruktbutikker. Har du flere barn, kan de yngre barna også arve klær etter søsknene sine. Barn sliter jo sjelden ut klærne, de bare vokser ut av dem. Sko bør derimot ikke arves eller kjøpes bruk, ettersom alle har ulik fotstilling. Derfor kan sko som allerede er slitt gi belastningsskader på føttene. Hvis utgiftene hoper seg opp, for eksempel rundt skolestart, kan et forbrukslån https://www.financepal.no/ hjelpe deg.

Spar penger på sportsutstyr

Sportsutstyr er veldig kostbart, så det bør kjøpes brukt. Barna vokser raskt fra ski og klær. Det er heldigvis lett å finne brukt sportsutstyr, og hvis dere bruker utstyret sjelden, er det også mulig å leie for eksempel ski. Ta kontakt med nærmeste idrettsklubb eller kommunen for mer informasjon om slike tilbud. Her er det tusenlapper å spare!