Spar masse tid!

Far med barnAlle småbarnsforeldre savner to ting og det er tid og søvn. Finnes det ting man kan gjøre for å spare tid?

Som småbarnsforeldre er det som regel en liten krabat som står i fokus tjuefire timer i døgnet. Det er foring og bleieskift til alle døgnets tider og både mor og fars behov blir veldig tilsidesatt. Man kan fort føle at man har liten tid, man kan bli stresset og mange stiller spørsmål til hvorvidt de er gode eller dårlige foreldre. Da er det viktig å huske på at ingen har fått utdelt bruksanvisning med sin lille nyfødte hjerteknuser.

Men hvordan kan du få mer tid og overskudd? Det er ikke nødvendigvis så mye som skal til før du har spart inn noen minutter her og der, samt får bedre overskudd til å håndtere hverdagen.

  1. Sørg for at du har et godt og variert kosthold. Husk at kroppen endrer seg med graviditet og det kan være nødvendig med ekstra tilskudd av enkelte vitaminer og mineraler.
  2. Bruk nettet til å handle! Det finnes mange nettbutikker hvor du kan spare penger på ting du bruker hver dag. Du kan for eksempel spare penger om du handler linser på nettet, og vi vet alle at barn er dyrt, så enhver krone kommer godt med. Et eksempel på hvor du kan handle linser er www.lensstore.no.
  3. Ikke vær redd for å ta i mot hjelp fra venner og familie.

Det siste punktet er et av de absolutt viktigste tipsene du kan få. De fleste har foreldre, søsken og venner som bare venter på en sjanse til å hjelpe til med barnet. Dette er verdifull hjelp som kan gi deg noen timer ekstra til å sove, til å rydde eller til og med ta en tur til frisøren.

Ta vare på deg!

For den nybakte moren er det viktig å ikke glemme seg selv helt etter barnet har kommet. Ta deg gjerne en tur til frisøren, på Spa eller en kveld ut med venninnene dine. Det gir deg voksenpåfyll og energi som du kan bruke på å være en fantastisk mor når du kommer hjem.