Guide til barneklær på nettet

I 2013 var en av de store diskusjonene hvorvidt man skulle ha merkeklær til babyer og småbarn. Er det nødvendig å hive ut 1600,- for et skjerf som forsvinner i barnehagen eller 500,- for en body som ungene vokser ut av før du vet ordet av det? De fleste har ikke råd til å bruke så mye penger på en stadig voksende post på budsjettet. Da er det greit å vite hvor man kan gå å handle kule klær i god kvalitet på nettet, for en billigere penge. Billig trenger hverken bety stygt tøy eller dårlig kvalitet.

At barn vokser, og at de vokser fort, er ikke akkurat noen hemmelighet. Det betyr at klærne du kjøpte til sesongen i fjor med all sannsynlighet ikke duger til sesongen i år. Men med litt planlegging og en god oversikt over nettbutikker som fører barneklær er du godt rustet til å fornye barnets garderobe for en billig penge.

Visste du at barna faktisk vokser mer på våren og sommeren enn de vokser på vinteren og at dette er en av årsakene til at du bruker nesten en million på barnet ditt fra det er født til det er myndig? Dette i følge Statens Institutt for forbruksforskning som har utarbeidet et referansebudsjett som viser familiers alminnelige forbruksutgifter.

Barneklær

En annen grunn til å handle på nett er at shopping er en tidkrevende prosess. Som nybakt småbarnsmamma eller pappa er det ikke alltid like lett å få tiden til å strekke til. Da er det greit å kunne sette seg ned i ro og mak de øyeblikkene barnet faktisk sover, for å handle klærne til den unge håpefulle.

Handler du i utenlandske butikker er det lurt å sette seg inn i toll og avgiftsreglene for dette. Alt du handler som koster under 200 kr er toll- og avgiftsfrie. I noen tilfeller må du betale toll på tekstiler som kommer fra land utenfor Europa og dette ligger på 5-15%. Du må betale 25% moms på tekstiler du kjøper i utlandet som koster mer enn 200 kr. I noen tilfeller inkluderer firmaet fortollingsgebyr i fraktkostnader. Sjekk opp dette!

Her er en liste over nettbutikker med klær for barn.

www.samsofie.no
www.miinto.no
www.smartguy.no
www.barnelykke.no
www.boozt.com
www.guttelus.no
www.armerogben.no
www.babyshop.no
www.lindex.no
www.hm.com
www.nostebarn.no
www.noanoa.no
www.ellos.no
www.zalando.no
www.barnashus.no