Hold barnas nøkler trygge

Bør barna ha sine egne nøkler til hjemmet? Dette er en diskusjon mange foreldre har. Noen tenker kanskje at det er bedre å gjemme nøklene nær hjemmet, men det er ikke sikkert det er tryggere. Selvsagt må barna være gamle nok til å forstå ansvaret når de får en egen nøkkel, og de må få forklart hvor viktig det er å passe på nøkkelen og oppbevare den på et trygt sted. Men det finnes gode løsninger som kan hjelpe deg med dette.

Nøkkelsnor eller nøkkelring

En nøkkelsnor eller en nøkkelring som kan festes til klærne er smart. Fest gjerne nøkkelen på innsiden av en lomme, slik at den ikke er synlig for andre. En liten belteveske kan være en annen løsning. Alternativt kan nøkkelen eller nøkkelringen legges i en innerlomme med glidelås. Dette er noe du kan ordne selv, dersom barnets klær ikke har en passende lomme. Med en nøkkelring blir det dessuten mulig å feste nøkkelen til mobilen, bare sørg for at nøkkelen ikke skraper opp skjermen på mobilen.

Gravert nøkkelring

For å gjøre det enda litt tryggere, kan du kjøpe en nøkkelring med barnets navn inngravert. Du kan se mer på getpersonal.no, og velge den perfekte nøkkelringen til akkurat ditt barn. Nøkkelringene finnes i ulike former og farger, og gjør det både morsommere og enklere å holde styr på nøklene, Dersom barnet skulle miste nøkkelen, blir det også lettere å finne den igjen, for eksempel på skolen eller SFO. Det er til og med mulig å gravere inn adressen. Hvis nøkkelen forsvinner, og noen leverer den til politiet, blir det enklere for politiet å gi deg nøkkelen tilbake. Hvor mye du kan eller trenger å gravere, vil variere. Adresse er mest aktuelt for de minste barna, mens de litt eldre nok klarer seg fint med bare navnet.