Viktigere med fravær av stress enn såkalt kvalitetstid

For at ethvert forhold skal fungere, trengs det kommunikasjon og samvær. Derfor prøver mange familier å ha et måltid sammen minst én gang i løpet av dagen for å få tid til kommunikasjon og samvær.

familien små barnMen dersom det å spise middag sammen betyr mye stress og mas, kan det som skulle ha vært kvalitetstid, faktisk i stedet bryte ned familierelasjonene. Middagen er vanligvis det måltidet familier prøver å samles til, men middagen kan også ofte forårsake mye stress. Mange foreldre er nemlig opptatte av at barna må få i seg riktig mat og i riktig mengde. Og middager krever også ofte mye tilberedning. Dette kan være belastende i stedet for berikende for foreldre.

Viktigere å spise sammen når det passer

Småbarnsforeldre savner tid til både seg selv og til barna i dag, og derfor er det viktigere å gi dem maten de trenger uavhengig av hvilken tid på døgnet det er. Når foreldrene stresser, påvirker det barna også, og man fordøyer ikke maten så godt når man stresser. Dersom de små i familien har en tendens til å være svært aktive ved middagstid, og foreldrene trenger litt avslapning etter at de nettopp har kommet hjem fra jobb, er det kanskje bedre å gi barna sunn mat litt senere. Foreldre trenger ikke å få dårlig samvittighet av den grunn, siden stress og skjenn under middagen gjør at barna ikke vil se frem til middagen. Man trenger heller ikke å sitte sammen og spise for å gi barn oppmerksomheten de trenger.

Mange, særlig småbarnsforeldre, vil nok kjenne seg igjen i stresset med å rekke middag før fritidsaktiviteter og lekser – for så å kjempe for at barna faktisk skal spise – Tv2.no