Når bør barn få sin første mobil?

Det er ikke lett å vite når barnet skal få sin første mobiltelefon, og det varier veldig fra familie til familie og fra barn til barn.

Det er både fordeler og potensielle ulemper ved at barnet får seg mobil i ung alder. Blant det positive er at man enklere kan få tak i barnet i form av å ringe eller sende melding. Det er også muligheter for sporing, slik at man vet hvor barnet er med mobilen til enhver tid. Det som potensielt er ulemper er at barnet kan bli eksponert for uønsket innhold, netthets og lignende. Ifølge organisasjonen Nettvett anbefaler Telenor og Barnevakten at barnet bør være 10 år når det får sin første mobil, men til syvende og sist er det opp til foreldrene å vurdere når barnet er klar for dette. De anbefaler videre at man oppgir barnets faktiske alder, slik at han eller hun ikke får tilgang til uønsket innhold.

Det er et par ting å huske på når barnet får sin første mobil.

Dette bør du huske på

Det er et par ting å huske på når barnet får sin første mobil. Først og fremst må du forsikre deg om at mobilen ikke blir ødelagt. Kjøp gjerne deksel og skjermbeskytter hos skalhuset.no, for eksempel. Videre bør du huske å sette foreldrekontroll på mobilen til barnet ditt. Hvis du ikke vet hvordan det fungerer, kan du alltids kontakte en forhandler av mobil eller abonnement for å få hjelp med dette.

Ved å følge disse to tipsene, vil både det eksterne og interne på mobilen til barnet være beskyttet.